Wie zijn wij?

Mr. Diederik Briedé heeft Civiel- en Bedrijfsrecht gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Gedurende 7 jaar was mr. Briedé als advocaat verbonden aan het advocatenkantoor Unger Hielkema Advocaten in Amsterdam en daarna werkte hij twee jaar op een advocatenkantoor in Enschede.

Het werkterrein van mr. Briedé omvat met name het civiele recht. Hij adviseert en procedeert over overeenkomsten, arbeidsgeschillen en aansprakelijkheid en schadegevallen.

In het bijzonder is mr. Briedé gespecialiseerd in het huurrecht en is hij lid van de Vereniging voor Huurrechtadvocaten (VHA). Hij staat woningcorporaties en particuliere verhuurders maar ook huurders bij.  Daarnaast is mr. Briedé lid van de hoofdredactie van het Journaal Huur & Verhuur en schrijft hij regelmatig artikelen en commentaren voor landelijke en lokale kranten. Tot slot heeft mr. Briedé zich ook toegelegd op het ambtenarenrecht.

Mr. Laura Cassese heeft het Gymnasium doorlopen op CSG Het Noordik te Almelo en daarna is zij Nederlands recht gaan studeren aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Na haar rechtenstudie heeft zij gedurende een aantal jaren bij de overheid gewerkt, waarna zij de overstap heeft gemaakt naar de advocatuur.

Na gedurende 5 jaar als advocaat werkzaam te zijn geweest bij een middelgroot advocatenkantoor in Almelo, is zij in 2009 samen met mr. Diederik Briedé een eigen advocatenkantoor begonnen in Almelo. Zij heeft zich gespecialiseerd in personen- en familierecht en in letselschadezaken.

Naast haar werk als advocaat is mr. Cassese werkzaam als MfN-registermediator en in die hoedanigheid op vele terreinen inzetbaar; daarvoor verwijzen wij u o.a. naar de rechtsgebieden op deze website. Mr. Cassese is tevens Rechtbank- en Gerechtshofmediator.