diederik2

Mr. Diederik Briedé heeft zowel Civiel recht als Bedrijfsrecht gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Hij is sinds 2001 als advocaat werkzaam, eerst 7 jaar bij advocatenkantoor Unger Hielkema Advocaten in Amsterdam en daarna twee jaar bij een middelgroot advocatenkantoor in Enschede. Vanaf augustus 2009 heeft hij samen met mr. Laura Cassese een eigen advocatenkantoor in Almelo.

Zijn praktijk richt zich op het huurrecht, vastgoedrecht, contractenrecht, bestuursrecht en ontslagkwesties. In het bijzonder is hij gespecialiseerd in huurrecht en vastgoedrecht en staat hij als zodanig geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten. Hij staat o.a. woningcorporaties, woningstichtingen, verenigingen van eigenaren, particuliere verhuurders, vastgoedbeheerders en huurders bij. Hij heeft zowel de specialisatieopleiding Huurrecht van de Vereniging voor Huurrecht Advocaten als de specialisatieopleiding Onroerend goedrecht van de Grotius Academie voltooid. Hij is hoofdredacteur van Jurisprudentie Huur en Verhuur waarin hij recente rechterlijke uitspraken van juridisch commentaar voorziet. Hij is lid van de Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA) en van de Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ).

Hij houdt van striptekenen, voetbal en tv-series en hij is bestuurslid en medeorganisator van het Historisch Festival Almelo. Tevens is hij lid van de Lionsclub Almelo.

* indicates required field

Ondersteund door Fast Secure Contact Form