laura2

Mr. Laura Cassese heeft het Gymnasium doorlopen op CSG Het Noordik te Almelo en daarna is zij Nederlands recht gaan studeren aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Na haar rechtenstudie heeft zij eerst gedurende een aantal jaren bij de overheid gewerkt. Sinds 2004 is zij advocaat en sinds 2008 is zij tevens MfN-registermediator.

Na gedurende 5 jaar als advocaat en mediator werkzaam te zijn geweest bij een van de grootste advocatenkantoren in Twente, is zij in 2009 samen met mr. Diederik Briedé een eigen advocatenkantoor begonnen in Almelo. Zij heeft zich gespecialiseerd in personen- en familierecht en in letselschadezaken; zij schrijft bovendien regelmatig artikelen over actuele thema’s die spelen binnen deze twee rechtsgebieden. Op het gebied van personen- en familierecht doet zij o.a. echtscheidingen, alimentatie-, omgangs- en gezagszaken en ondertoezichtstellings- en uithuisplaatsingsprocedures. Op het gebied van letselschadezaken staat zij o.a. slachtoffers van verkeers- en bedrijfsongevallen bij. Zij heeft als advocaat en MfN-registermediator een omvangrijke proces- en mediationervaring, die van groot nut is voor haar cliënten. Zij heeft tevens ruime ervaring in het strafrecht.

Naast haar werk als advocaat is mr. Cassese werkzaam als MfN-registermediator en in die hoedanigheid op vele terreinen inzetbaar; daarvoor verwijzen wij u o.a. naar de rechtsgebieden op deze website. Mr. Cassese wordt ook regelmatig als mediator ingezet door Rechtbanken en Gerechtshoven.

Mr. Cassese schept er plezier in om in samenwerking met haar cliënten zaken voortvarend en oplossingsgericht aan te pakken, aangezien niemand zit te wachten op een langslepend juridisch traject.

Mr. Cassese houdt van de Italiaanse taal en cultuur en in haar vrije tijd wandelt en leest zij graag, met een voorliefde voor oude, 19e-eeuwse Nederlandse literatuur (zoals Louis Couperus, Frederik van Eeden en Lodewijk van Deyssel), psychologische romans, Italiaanse en Franse detectiveromans en geschiedenisboeken.

* indicates required field

Ondersteund door Fast Secure Contact Form